26

Odp: Gracia Final

Jest jakiś problem z Patchem Aurory na Vistę.
Mam Grafikę GeForce wybiegającą ponad minimum i to sporo, ramu w cholerę i procesor 2-rdzeniowy nie najgorszy.
Inne serwery bez problemu startują po wypakowaniu patcha do katalogu głównego L2 w  katalogi system, tekstury i animacja. Powinno działać po podmianie tylko samego systemu, ale niestety nie działa. Trzy razy ściągnąłem patch z podanego linka. Wypakowałem każdy z nich przynajmniej po 4 razy i nic.
(zrobiłem kopię systemu orginalnego i za każdym razem zamieniałem pliki z patcha).
Po kilku próbach odapalenia ( jako admin + zgodność z sys WinXp plus dodatek) pojawia się komunikat "plik l2.bin uszkodzony" (firewall całkowicie wyłaczony).
1. Nie ma ikonki w l2.exe zamiast tego jest typowa Win dla tego typu plików
2. Program wykonuje się tylko do .ini potem nie dzieje się nic, ale jest dalej w użyciu

Nie lubię innych serwerow tam jest nudno, HiTek pomóż

27

a zamiast podmieniania próbowałeś usunąć folder system i wrzucić ten aurory ?

28

Prócz firewalla wyłącz również ochronę antywirusową. U mnie Norton 2010 blokował dostęp do gry a co najgorsze usuwał plik L2.exe. U mnie plik L2.exe nie ma ikonki kolorowej tylko takie mini-okienko systemowe /nie wiem jak to opisać, ale mniejsza z tym/ coś na zasadzie skrótu od programu, który już nie istnieje, bodajże to co opisujesz w punkcie nr 1. Pozdrawiam.

^^
'Charms the moon right from the sky...'

29

Z serii genialnych pomysłów. Jak już wyłączacie firewalle i antyvirusy to też neta wyłączcie. Zamiast tak doradzać, bo w kkońcu po coś się tego firewalla i antyvirusa instałowało. Pomóżcie graczom jak dodać pliki do wyjątków w tych programach aby je te programy nie blokowały.

"Człowiek to upiększony obraz kłamstw i negatywnych uczuć"

30

Ale można wyłączyć jedynie na chwile żeby sprawdzić, nie na stałe. W Nortonie można potem ustawić ZEZWÓL na odblokowanie programu oraz dopasować skanowanie plików, aby omijał folder Lineage2. Ja tak zrobiłam i działa. To tyle ode mnie... Pozdrawiam...

"Gdyby tylko owoc Twoich przemyśleń zechciał się skrystalizować w postaci aforyzmu, wiersza lub opowiadania, pisz. W przeciwnym razie godnie milcz."

31

Dokładnie, nikt nie każe na stałe wyłączać ani firewalle ani antywirusa - jedynie na chwile po to by sprawdzić czy to nie ich wina.

^^

32

Pomóżcie graczom jak dodać pliki do wyjątków w tych programach aby je te programy nie blokowały.

Jeżeli ktoś ma Norton IS 2010, ewentualnie 2009 to PM do mnie i postaram się pomóc

"Gdyby tylko owoc Twoich przemyśleń zechciał się skrystalizować w postaci aforyzmu, wiersza lub opowiadania, pisz. W przeciwnym razie godnie milcz."

33

Ewentualnie routery może mają jakieś zabójczo sztywne reguły... Na viscie śmiga bez żadnego cudowania wystarczy skrót pliku l2.exe na pulpit prawym właściwości skrótu uruchom jako admin ewentualnie gdyby dalej nie reagowało to docelowy plik l2.exe jako admin - testowane na viscie i śmigalo aż miło...

34

Heh.no cóż.Nowy dysk,wcześniej aurora działała,teraz po ściągnięciu finala i patcha przy odpaleniu mam tylko małe czarne okienko które po chwili znika i...nic.Nie mam pojęcia co się dzieje

35

a uruchomiłeś jako administrator?? hmmm??

^^

36

Tak.Nawet przy regule uruchamiania jako administrator nie uruchamia się l2

37

Może to głupi pomysł, ale weź spakuj folder wrzuc na płytę i sprawdź na innym komputerze jak masz możliwość... Może instalka uszkodzona bądź patch nie do końca się pobrał... A u siebie odłącz komputer od neta i wyłącz wszystkie zapory w systemie na chwilę łącznie z antywirusem i zapora windowsa. Zwolnij jak najwięcej pamięci żeby nie w tle z jakichś programów nie chodziło i Sprawdź wtedy.

38

Wyłącz neta i sprawdź czy l2 działa. Drathir, Ancia jest rozłożona na łopatki.

Honglath lare ussta kaas, wun l'ul'trin d'l'su'aco wun l'isto...

39

tia.. przykryj myszkę kocem może jest chora.

40

Czy jest w planie przejscie na Gracie Epiolog.

41

Nie planujemy wprowadzenia GE. Przynajmniej narazie.

42

dziękuje za szybką odpowiedż

43

Witam:)
Mam pytanie wystartuje kiedys ten serwer x7:) tak ciekawi mnie to troszke:)

44

Mam identyczny problem, jak Alekto i nic nie pomaga. sad

45

Rozumiem, że już ustawiłeś opcję "Uruchom jako Administrator"? I że, umieszczając system Aurory wyrzuciłeś (albo przeniosłeś) poprzedni system? Nadpisywanie folderu "system" nie jest dobrym rozwiazaniem. Kiedyś L2 mi nie działało właśnie dlatego, że nadpisałem system zamiast zastąpić nowym. Nic wiecej mi nie przychodzi do głowy z czarnym ekranem (który być powinien, ale też powinien znikać i uruchamiać się gra)

46

Zrobiłem to wszystko i nic. Nijak mogę to uruchomić.

edit. już mi działa dzięki ludziom z irca. dziękuję!

Ostatnio edytowany przez Gambit B (2010-09-06 15:39:41)

47

Ja z kolei mam problem taki .
Zgrałem na dysk podany w pierwszym poście plik Gracji po czym chciałem go uruchomić i wystąpił mi błąd że plik jest uszkodzony (plik pobiera się 49 minut ) ściągałem go 5 razy i za każdym razem to samo .
Prosiłbym o jakiś link na rapida albo bittorenta ( bez bonusów w formie wirusa )

48

Przez co dokładnie pobierasz ?

49

plik Gracji tzn gra czy path?

"Człowiek to upiększony obraz kłamstw i negatywnych uczuć"

50

Witam : )
Standardowo na serwery Lineage 2 działające na kronice Gracia Final, jest możliwość zalogowania się z kroniki Gracia Epilogue. Niestety, nie na Aurorze.
Swoje pytanie kieruje tu do Administracji serwera czy jest możliwość zmiany w plikach serwerowych dopuszczalnego protokołu do Graci Epilogue czy też muszę pobierać całą grę (Gracia Final) od nowa?

=Java Master=